csütörtök, 2020. augusztus 20.

Első TESLA élményem - Utazás Bécsből a Balatonra Model 3-al

Olvasási idő kb. perc

2016 óta követem nagyobb figyelemmel a Teslát és azóta elhatároztam, hogy egyszer lesz egy ilyen autóm.

Idő közben azért szerettem volna vezetni is már, így egy hétvégi nyaralás erejéig béreltem egyet (Model 3 SR+) az UFODRIVE alkalmazáson keresztül, amivel Bécsből indultunk Magyarországra, a Balaton volt a célállomás. Az első élményekről és tapasztalatokról szól a videóm 🙂

Ha szeretnéd kipróbálni az UFODRIVE-os autó bérlést, akkor jó hírem van, mert kaptam egy 5% kedvezményre jogosító kódot, amit a foglaláskor kell beírni: PETER5

Ezenkívül ha ezen a meghívó linken regisztrálsz 30 EUR kezdő egyenleget kapsz, amit bérlésre tudsz felhasználni.

UFODRIVE foglalási oldal

Mennyibe került Nekem a Tesla bérlés?

Nagyjából a bérlés egy 1,5 órás élményvezetés árából kijött, az autót 370 EUR-ért béreltem (3 nap, 600 km) hétvégén, de ezt még túlléptem 89 km-el, amit az alkalmazás is mutat. Ezért még további ~26 EUR került felszámításra.

A 370 EUR úgy jött ki, hogy 5% kóddal + meghívásért kapott 30 EUR-t is felhasználtam.

Hétköznap ennél akár sokkal olcsóbban is lehet, de 1 napra már 107 EUR-tól elérhető, ami a kedvezményekkel tovább csökkenthető. Összehasonlítás képpen, 2 évvel ezelőtt az akkori DriveNow-tól béreltem 6 órára Bécsből, 200 km-el 99 EUR-ért egy Mini Cabrio-t, ehhez képest most egy jelentősen nagyobb kategóriás autót kaphatunk 1 egész napra, ami azt gondolom egészen megfizethető élmény.

Extra tapasztalatok

A videóban kitérek a bérlés menetére, amihez csak egy alkalmazásra volt szüksége, nem volt sem sorban állás, sem papírmunka. Bemutatom az autó átvételét, a bérlés elindítását, a regisztrációt, a töltéssel kapcsolatos általános tudnivalókat, és pár olyan Teslás információt, ami számomra még újdonság volt, persze könnyen lehet, hogy sokak számára már ismertek voltak ezek a dolgok.

A Tesla gyorsulása elképesztő, annak ellenére is, hogy ez egy Standard Range Plus típusú Model 3 volt. Vezetni egy élmény volt, az AutoPilot-ot is sokat használtam, főleg autópályán és olyan utakon, ahol nem olyan kifejezett élmény a vezetés. Amúgy hivatalosan 5,3 másodperc alatt gyorsul 100-ra.

Előtte már próbáltam BMW i3-mat, VW e-UP-ot, Renault Zoe-t azokhoz képest viszont ég és föld. De gyakorlatilag minden elektromos autóval élmény a vezetés.

Nem bántam meg, hogy ilyen módon próbáltam ki az autót. Korábban gondolkoztam már élmény vezetésen is, de egy teljes hétvégre kaptam meg most annak az áráért, és teljesen a magaménak tudhattam erre az időre.

Utazási tipp kocsi nélkül

Az UFODRIVE-nak 3 parkolója van jelenleg Bécsen belül és ezek közül az egyik a Hauptbahnhofnál van, azaz a bécsi fő vasútállomásnál. Sok vonat akár közvetlenül is megy ide pár óránként, így könnyen ki lehet jutni kipróbálni egy Teslát vagy elmenni vele akár nyaralni.

Zárszó

Mindenképpen úgy érzem, hogy jól elköltött pénz volt, a nyaralás részévé vált az élmény. Az is biztos, hogy egy Tesla Model S-t is ki fogok még próbálni. De az UFODRIVE weboldalán már látszik, hogy több más modell is érkezik (például Porsche Taycan, Audi e-Tron, stb.)

💡 Jöhetne Magyarországra is az UFODRIVE!

Szerencsére Ausztria a szomszédban van, így viszonylag egyszerűen elérhető közelségben van, de örülnék neki, ha Magyarországon is elérhető lenne, például Budapesten egy frekventált környéken az UFODRIVE vagy egy hasonló szolgáltatás.

UPDATE 2020.10: Hosszabb távú bérlés esetén Budapestre is átviszik az UFODRIVE autókat, így aki nem menne ki Bécsbe, de hosszabb időtávon használna egy Teslát akkor most már nyitott a lehetőség erre is.

Őszintén bízom benne, hogy hasznos lesz sokak számára 😊

Ha tetszett a videóm, kérlek támogass azzal, hogy feliratkozol 😉

Ezenkívül, ha szerinted mást is érdekelhet, osszd meg velük:

Iratkozz fel az új
tartalom értesítőmre!

A feliratkozással azonnal értesülhetsz, amikor új tartalom kerül fel az oldalra, így a Youtube tartalmakon kívüli extrákról is! A feliratkozás után az e-mailben kapott linken keresztül kell megerősíteni szándékodat, így csak ezután tudlak értesíteni automatikusan.

Szerző: Nyári Péter

Kommentelj 📢

Kapcsolódó tartalmak

Iratkozz fel az új
tartalom értesítőmre!

A feliratkozással azonnal értesülhetsz, amikor új tartalom kerül fel az oldalra, így a Youtube tartalmakon kívüli extrákról is! A feliratkozás után az e-mailben kapott linken keresztül kell megerősíteni szándékodat, így csak ezután tudlak értesíteni automatikusan.

crossmenu