péntek, 2021. január 29.

Hello 2021!

Olvasási idő kb. perc

Nos ezt a blogot még tavaly indítottam, amikor hobbiból elkezdtem videózni, és szerettem volna egy platformot arra a célra, hogy elkülönüljek a YouTube, Instagram és egyéb közösségi médiáktól is. A videózást továbbra is szeretem, és biztos vagyok benne, hogy a jövőben még készítek számomra érdekes témákról videót, de egyelőre más pályát vett az életem.

Szóval a lényeg, hogy inkább írni fogok, nem támasztok túl nagy elvárásokat, havi egy bejegyzés arról, hogy mit csinálok, vagy éppen milyen számottevő dolog történt az életemben. Mivel 2021-re kitűztem 4 fontosabb célt, ezért ez egyfajta dokumentálása is lesz a lépéseimnek.

2021: 4 cél, 1 év

Minden évben kavarogtak a céljaim, sok mindent akartam csinálni egyszerre, de szinte ez kivel ne fordulna elő, akiben van egy kis alkotási vagy tenni akarási vágy. Ilyen többek között, hogy állandóan új projekt ötletek jutnak eszembe, ami az adott pillanatban jobbnál jobbnak tűnik a korábbiaknál, és mi lesz a vége? Egyik sem valósul meg, vagy elkezdődik, eljut egy szintre, és annyi...

Na ennek most véget akarok venni. Így is van bőven az asztalon ötlet, és el kell dönteni, hogy mi az amit végig csinálok dedikáltan, az arra szánt időben. A többi ötlet pedig marad addig is a fiókban.

Ezenkívül vannak olyan dolgok is, amik az életünkben előrelépést okoznak majd, később válnak hasznossá, de egy kihívásként is tekinthetünk rá. Például az, hogy 2 évet külföldön élek, de nem beszélem a nyelvet. Pontosabban az, hogy két évig Ausztriában élek, és nem tudok beszélni németül. Mert mindig volt jobb elfoglaltság, mert nem voltam rákényszerítve, és a rendszeresség hiánya. Csupa kifogás, így leírva rossz is belegondolni.

Az egészséges életmód. Mert az élet csupa csapda, akik körül vesznek, azokkal könnyű úgy élni, táplálkozni, ahogy ők is csinálják, szerencsére van ellenpélda is. Viszont öngerjesztő a folyamat, és piszok nagy akaraterő kell ahhoz, hogy ezt megcsináld ha nem vesz rá a környezeted is. A kisebbik ellenállás ugye... De szerencsére most minden adott, hogy csak magamra koncentráljak, így az egészséges életmódnak és a sportnak semmi akadálya - illetve, eddig sem volt, csak nehezebb volt, ami a kifogásokat illeti azok könnyen jöttek.

És végül, egy költözés során az ember rájön, hogy mennyi holmija van, de hogy ezek közül a 80%-át nem is használja, és meglepődik, hogy jééé? Ilyenem is van? Pont így történt velem, és már a kezdetekben felszabadító volt rendszerezni ennek egy kis részét, ami végül rendezett fiókokkal és két zsák kidobott szeméttel végződött... De ennek még nincsen vége, folytatásra vár a dolog más területeken is.

Szóval 2021, nem mintha az évszámnak jelentőssége lenne itt, csak most január van, az élet pont úgy hozta, hogy letisztultak a dolgok vagy éppen ideje lett letisztítani azokat és 4 konkrét célt tűztem ki erre az évre:

  • Rendszeres sport (heti min. 3-szor), egészséges táplálkozással (napi 5-szöri étkezéssel)
  • Megtanulni németül BESZÉLNI.
  • Elindítani egy új vállalkozást. Csak 1-et!
  • Minimalizmusra váltani, azaz megszabadulni a felesleges dolgoktól, és rendszerezni a meglévőket.

Az év így virtuálisan 4 részre osztható 3-3 hónap jut átlagosan mindegyikre, persze amelyiknek nincs szüksége ennyire azt megkaphatja a másik, de hogy ennél többet nem vállalok, és azt dedikáltan megkapják időben.

Hol járok?

Az év első hónapja lassan véget ért, tavaly elkezdtem futni, amit megszerettem, így adott volt, hogy a sport folytatódik. Idén ezt heti három otthon végzett HIIT edzéssel kezdtem meg, ez zajlik két hete, az étkezési átállás gyakorlatilag 1 hete vettem ténylegesen számításba és innentől követem a változásokat is.

A némettel kapcsolatban sok minden nem történt még, Tandemen elkezdtem írásban a gyakorlást, de ez egyáltalán nem lesz elég, szóval meg kell terveznem a továbbiakat.

A minimalizmusról, ahogy írtam egy adag már eltűnt, és ez így fog folytatódni időről időre. Most éppen egy kanapényi eladandó cucc van terítéken, azok lefotózása, meghirdetése és eladása a cél.

Az új vállalkozás terén olyan mini-projektek építésén fogok dolgozni, amik ingyenesen elérhetővé válnak, de potenciálisan üzleti modell is építhető rá. Ebből egy mini projekt fejlesztése elkezdődött, és most semmi másba nem is fogok belevágni, a téma a QR kód köré épül majd, részletesebben pedig bemutatom, ahogyan alakul.

Mi várható?

Nem ígérek semmit a bloggal kapcsolatban! De havi egyszer írni fogok mindenképpen, a gondolataimról, a történésekről. Előfordulhat, hogy szakmaibb tartalmakat is megosztok benne, illetve a haladásról hírt adni. Ez lenne a cél. Illetve saját magam és mások motiválása.

Tényleg mindenféle egyéb elvárás nélkül indulok ennek, mert ez egy önreflexió is, amire később visszatekinthetek, számon kérhetem magam, számon kérhetnek természetesen mások is, mert hát leírtam...

Viszont, ha másnak is hasznossá válik a tartalom, az egy külön pozitív dolog.

Nos, ennyi! Hajrá! 🙂

Ezenkívül, ha szerinted mást is érdekelhet, osszd meg velük:

Iratkozz fel az új
tartalom értesítőmre!

A feliratkozással azonnal értesülhetsz, amikor új tartalom kerül fel az oldalra, így a Youtube tartalmakon kívüli extrákról is! A feliratkozás után az e-mailben kapott linken keresztül kell megerősíteni szándékodat, így csak ezután tudlak értesíteni automatikusan.

Szerző: Nyári Péter

Kommentelj 📢

Kapcsolódó tartalmak

Iratkozz fel az új
tartalom értesítőmre!

A feliratkozással azonnal értesülhetsz, amikor új tartalom kerül fel az oldalra, így a Youtube tartalmakon kívüli extrákról is! A feliratkozás után az e-mailben kapott linken keresztül kell megerősíteni szándékodat, így csak ezután tudlak értesíteni automatikusan.

crossmenu