szerda, 2021. március 31.

Márciusi pörgés-lazulás hullámvasút

Olvasási idő kb. perc

Ismét eltelt egy hónap, és ezt mondanám a legmozgalmasabb hónapnak eddig idén, de még koránt sincsen vége az évnek, szóval nyugtával dicsérjük a napot!

Az biztos, hogy ez a hónap az átlagosnál jóval több munkával járt, mégis több szórakozás is volt benne, a sport célok alapvetően teljesültek (de nem minden) és a diétát kisebb-nagyobb közbeiktatott evészetekkel sikerült tartani. Igazi hullámvasút, de nézzük meg kicsit részleteiben.

Sport

A tervezett erősítő gyakorlatok teljesen elmaradtak, de most már nagyon kellenek, szóval áprilisban kötelezően beiktatok erősítő edzéseket. A heti három futást viszont minden esetben sikerült tartani, amire büszke vagyok és rendkívül hasznosnak bizonyult. A csúcs futást most húsvét előtt tettem meg, gyorsabbra vettem az ütemet és a távot is kicsit megemeltem, de átlagban 11-12 km-t futottam a hónap folyamán.

A legutolsó futásom eredményei képekben:

Viszont most a húsvét alatt egy kis pihenő következik, így a következő futás kedden lesz.

Alapvetően az előző hónap edzés szintjét sikerült hozni mennyiségben, de talán több is volt a sétákkal együttvéve, viszont ezek egy része nem lett mérve, mivel időközben az Apple Watch-om szervizbe került, ahol kicserélik végül a hibás működése miatt.

2021 március edzés összesítő (nem lett mérve több sétálós nap)

Az étkezés tekintetében ahogy múlt hónapban terveztem, elengedtem magam eléggé. Sőt jobban is. Nagyjából minden hétvégére jutott egy vagy két napnyi bőséges evés, és az esték folyamán némi alkohol is lecsúszott sör illetve bor formájában. Volt egy hét, ahol egész héten a hétvégéről pluszban maradt ételeket ettem, amiben volt torta szelet (cukormentes és cukorral is).

Ezek a hétvégék meg is látszottak a statisztikámban, de meglepően gyorsan vissza tudtam róla állni, mivel a hétvégéket és azt az egy hetet leszámítva (azért azon a héten továbbra is ügyeltem a kalória mennyiségre, megfelelő fehérje bevitelre). A tanulság amit le tudtam vonni, hogy valóban nem kell megvonni a szórakozást (márciusban minden hétvégére jutott 1-2 nap), hanem a hétköznapokon kell odafigyelni átlagosan a helyet táplálkozásra. Természetesen ez szervezet függő is, illetve aktívan ment a futás is mellette, tehát ezek összességéből adódott össze az alábbi súly mozgás:

A kiugrások látszanak, de átlagban tartható a cél

A teljesség igénye nélkül a hétvégék menüjében szerepelt: kézműves hamburger, pizza, chips, sütik, torta - Ezeken a napokon nem volt ritka a 5000+ kcal bevitel sem. Az azt követő napokban pedig visszaállítottam az eredetire, de még akkor is belefért esetenként bónusz két kocka csoki, a kulcs a határok megtartásában keresendő.

Persze ezzel nem azt mondom, hogy minden cél elérését szolgálja a fenti statisztika, főleg azért nem, mert ez alatt az egy hónap alatt bár a súlyom csökkent továbbra is, nem feltétlenül a célomnak megfelelően. Mindenesetre tanulságos volt, hogy simán nem probléma, ha "élünk" is a diéta mellett, de ésszel, rövidebb időszakra akár a minden hétvége is belefér, hosszútávon azért nem ajánlott.

Vállalkozás

Nincs olyan nap, hogy ne agyalnék a vállalkozás ötleteken, a tovább lépési lehetőségeken. Év végére kitűztem, hogy lesz egy új vállalkozásom. Ebben a hónapban elindult egy tényleges folyamat, méghozzá elég jó kezdéssel, szóval izgalmas hetek, hónapok következnek.

Részletekbe nem tudok egyelőre belemenni, mert minden egyes nap újabb dolgokkal bővül a repertoár és még most bújt ki a tojásból a cégem, de természetesen informatikai, szoftverfejlesztési és üzemeltetési területen tevékenykedik a vállalkozásom, így nem egy konkrét projekt lett belőle - viszont a korábbi projekt tervek megvalósításához egy jó alap lehet később.

Ehhez rengeteg energiát ad a sok támogató szó barátoktól, ismerősöktől és családtól, amit ezúton is köszönök, ezenkívül a sport és az alapvető rendszeres és változatos táplálkozás is nagyban megváltoztatta a mindennapjaimat.

Német

Talán feltűnt, hogy német nyelvű a képernyőmentés az egyik statisztikán. Na, hát pont ennyit sikerült haladni a német tanulással. Ez sajnos nem sok, de úgy gondolom, minden hónapban lépek egyet a német felé, ez most egy igen kicsi lépés volt.

Minimalizmus

Itt nem túl sok előrelépés történt, az eladó sorba került dolgok közül ment el még pár, tavasszal talán egy ruha szelektálás lenne ideális, így azt mondanám április-májusban ez lehetséges lesz.

Egyelőre ennyi

Szerencsére a sport tehát fenntartható, de be kellene vezetni új elemeket átszervezve a meglévő felosztást és ez szerintem rendben lesz. A munkával kapcsolatos elfoglaltságok jelenleg az egekbe szöktek, de nagyon motivál, szóval ez egyelőre nem gond. Annyi fontos megjegyzéssel, hogy azért az egyensúlyra itt is oda kell figyelnem, mert a csúcsidőkön kívül - mint az étkezésnél is, itt sem fenntartható hosszútávon a megfeszített tempó, kell beiktatni pihenőket.

A húsvét most egy ilyen pihenő időszak lesz.

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek 😉

Ezenkívül, ha szerinted mást is érdekelhet, osszd meg velük:

Iratkozz fel az új
tartalom értesítőmre!

A feliratkozással azonnal értesülhetsz, amikor új tartalom kerül fel az oldalra, így a Youtube tartalmakon kívüli extrákról is! A feliratkozás után az e-mailben kapott linken keresztül kell megerősíteni szándékodat, így csak ezután tudlak értesíteni automatikusan.

Szerző: Nyári Péter

Kommentelj 📢

Kapcsolódó tartalmak

Iratkozz fel az új
tartalom értesítőmre!

A feliratkozással azonnal értesülhetsz, amikor új tartalom kerül fel az oldalra, így a Youtube tartalmakon kívüli extrákról is! A feliratkozás után az e-mailben kapott linken keresztül kell megerősíteni szándékodat, így csak ezután tudlak értesíteni automatikusan.

crossmenu